Stripgeschiedenis

Marcel Ruijters

door Marcel Ruijters

Marcel Ruijters (3 juli 1966) studeerde aan de Kunstacademie in Maastricht en begon in 1988 met het zelf publiceren van zijn eigen strips, met titels als 'Onbegrijpelijke Verhalen', 'De Mandrager' en 'Thank God It's Ugly'. Hij werkte met verschillende andere tekenaars samen, vooral met Matthias Giesen.

door Marcel Ruijters

Zijn werk is gepubliceerd in diverse tijdschriften, waaronder Zone 5300m Coyotem Gr'nn, AD, Webber, Skepter, De Humanist en Maandblad in Holland, evenals in verschillende buitenlandse uitgaven. Ruijters publiceerde vijf delen van zijn serie 'Dr. Molotov'. Zijn werk, waaronder ook schilderijen en beelden, was te zien op talloze tentoonstellingen, van Terneuzen tot Milaan.

door Marcel Ruijters

Marcel Ruijters heeft een divers oeuvre in uiteenlopende stijlen. Bekend zijn onder andere de driedelige serie 'Troglodytes', 'A Jest of Nature' (gepubliceerd in Canada, 1998), het Portugese 'Amor Fatal' (2000) en 'Tarot Corrupt' (bij Le Dernier Cri in Frankrijk, 2007).

In 2008 won Ruijters graphic novel 'Inferno' de VPRO-prijs. In hetzelfde jaar vond er een expositie plaats in galerie Lambiek en verscheen 'Bestiarium'.

Engelse biografie in de Comiclopedia

Register van tekenaars

Externe link:
Marcel Ruijters' site