Stripgeschiedenis

Paul Bodoni

Tekenwerk van Paul Bodoni
Tekenwerk voor Gezellig & Leuk (1986)

Paul "Bodoni" Derksen (8 april 1954) is geboren in Ouderkerk aan de Amstel, vlakbij Amsterdam. Hij studeerde aan de Rietveld Academie van 1970 tot 1974. Op zijn zestiende begon hij aan zijn levenswerk 'Het Epos van Gilgamesh'. Hij werkte een aantal jaren in kindertheater, waar hij "straatstrips" maakte die op een humoristische manier buurtproblemen in beeld brachten.

door Paul Bodoni

Paul Bodoni maakte illustraties en strips voor tijdschriften als Aloha, Oor, Hitkrant, Jippo, Okki, Taptoe, Hello You!, Ezelsoor, de Vrije Balloen/de Balloen, de Kraakkrant, Gezellig en Leuk. Leesblad de Mensch en Het Parool. Zijn jeugdstrips voor Jippo werden in 1984 en 1985 door Espee gebundeld in 'Het verhaal van het verhaal en andere verhalen' en 'Het scheepsjournaal van de Eureka'. Gezellig & Leuk (Windig & De Jong) verzamelde ook zijn meer volwassen werk in het boek 'Twee alfredo's op een groene prairiewolf'.

Het verhaal van het verhaal

Bodoni tekende ook boekomslagen, logo's, affiches en grafische designs. Daarnaast werkte hij in de jaren '80 met Windig & De Jong en Aart Clerckx aan de publicaties van Gezellig & Leuk.  "De verschrikkelijke Bodoni" heeft zijn hele leven kunst gemaakt, en deze wordt nog steeds van tijd tot tijd ten toon gesteld.

door Paul Bodoni

Bodoni emigreerde in 1988 naar Zweden, waar hij werkt met jeugd met psychiatrische en psycho-sociale problemen. Daarnaast blijft hij tekenen en schilderen.

door Paul Bodoni

Engelse biografie in de Comiclopedia

Register van tekenaars

Externe link:
paulbodoni.se

door Paul Bodoni