Stripgeschiedenis

Wim Boost (Wibo)

Haagse Post

Wim Boost (2 juli 1918 - 1 augustus 2005), die tekende onder de naam Wibo, was jarenlang de vaste cartoonist van De Volkskrant. Hij werd geboren in Breda en studeerde voor tekenleraar, net als zijn oudere broer Charles Boost. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kreeg hij een baan als animator bij de Toonder-Geesink Studio's.

door Wim Boost

Na de oorlog ging hij tekenen voor het blad Jeugdkampioen van de ANWB en het militaire tijdschrift Het Lichtspoor. In 1948 werd hij politiek cartoonist voor het Haagse blad Het Vaderland. Ook werkte hij vanaf 1948 voor Mandril, Maandblad voor Mensen, waar hij werkte naast Fiep Westendorp, Wim Bijmoer en zijn broer Charles Boost.

In Jeugdkampioen, door Wim Boost

door Wim BoostWim Boost was van de vijftiger tot en met de zeventiger jaren vaste cartoonist voor De Volkskrant. Een deel van zijn werk is verzameld in cartoonbundels. Ook had hij een column in de Haagse Post van 1952 tot 1955. In 1963/64 werkte Wim Boost voor Studio, het blad van omroep KRO. Eén van zijn bekendste creaties is een kwajongens-achtig stripfiguurtje voor Bolletje Beschuit.

door Wim Boostdoor Wim Boost

Engelse biografie in de Comiclopedia

Register van tekenaars