Stripgeschiedenis

Dick Briel

Julius Palmboom, by Dick Briel

(29 December 1950 - 25 September 2011, The Netherlands)

Dick Briel werd op 29 december 1950 geboren te Leiden. Hij studeerde aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Hij werd vooral bekend om zijn stripreeks 'Professor Palmboom', die vanaf 1979 in Eppo werd gepubliceerd. In de jaren '80 publiceerde Oberon twee albums van de serie. Door de Klare Lijn en het retro-gehalte, vond 'Professor Palmboom' ook zijn weg naar een franstalig publiek.

Naast de belevenissen van Julius Palmboom zette Dick Briel ook humoristische korte verhalen met het figuur 'Hubert' op papier voor Mickey Maandblad. Hij droeg daarnaast bij aan Titanic, totdat hij midden jaren '80 van het stripfront verdween.

Professor Palmboom, by Dick Briel

In 1995 keerde Dick Briel terug als een van de schrijvers van de strip 'Max en Mummie' in Veronicagids. Hij schreef de scripts samen met Ruud den Drijver, en het tekenwerk was van Steven Dupré (1995) en daarna Wout Paulussen (1995-1996).

In 1997 rondde hij een nieuw verhaal van Julius Palmboom af, dat eveneens in Veronicagids verscheen. Arboris publiceerde het in 1999 in boekvorm. Hij werkte aan eeen vierde verhaal van zijn science-fiction strip toen hij op 25 september na een kort ziekbed in zijn woonplaats Rijswijk overleed.

Hulbert, by Dick Briel

Engelse biografie in de Comiclopedia
Register van tekenaars