Stripgeschiedenis

André van Buuren

Duk Denny door andREVANbuuren
Duk Denny

Bij de kunstverzamelaars en -liefhebbers geniet andREVANbuuren (André van Buuren, Nieuwveen, 1951) een reputatie vanwege zijn bewerkelijke surrealistische schilderijen. Hij is echter ook een gedreven tekenaar die met lak aan alle door de commercie ingegeven conventies veel plezier beleeft aan het maken van cartoonachtige tekeningen en strips, veelal op StripSter.eu terug te vinden. Daar publiceerde hij o.a. een avonturenstrip met in de hoofdrol 'Duk Deny', een losjes op 'Buck Danny' geïnspireerde piloot. Met in zijn kielzog een paar niet al te snuggere collega's en een op de Hoge Veluwe verdwaalde indianenstam, probeert hij wanhopig een 24 pagina's tellende strip, 'Vliegtuig naar de maan', van de grond te krijgen.

Comic art door andREVANbuuren

In StripNieuws 49 (november 2012), een uitgave van Het Stripschap publiceerde hij 'De wraak van Duk Deny'. Dat is niet alleen een bloedstollend vervolg op 'Vliegtuig naar de maan' maar bovenal een eerbetoon aan de lange stoet van striptekenaars die door Van Buuren worden bewonderd, zoals Jacovitti.

Bluffende Buffel door andREVANbuuren
Bluffende Buffel

In het door Brabant Strip Magazine uitgegeven P@per publiceerde hij 'Bluffende Buffel gaat op jacht' en 'De Blues', een hoofdstuk uit 'De Da Vinci Kade', evenals 'Voeten op de bank' in eigen beheer uitgegeven boeken met rijk geïllustreerde verhalen over de duistere kanten van het (kunstenaars)bestaan.

De Blues door andREVANbuuren

www.andrevanbuuren.nl
Engelse biografie in de Comiclopedia
Register van tekenaars