Stripgeschiedenis

Rob Derks

Pakje Bakmeel by Rob Derks

Rob Derks (1 september 1974) volgde een opleiding voor tekenleraar, maar verkoos uiteindelijk het vak van striptekenaar en illustrator. Hij publiceerde zijn eerste strips in smallpress uitgaven als De Stripper en Diogenes. Een van zijn vroegste creaties was 'AbsolutLee', een strip gebaseerd op de zanger Lee Towers.

AbsolutLee, by Rob Derks

Een van zijn bekendste strips is 'Pakje Bakmeel', die na zijn debuut in De Stripper gedurende enkele jaren wekelijks in het gratis dagblad Metro stond als onderdeel van de zogenaamde wisselstrip. Daarna maakte dit melige figuurtje nog zijn opwachting in het kinderblad Roetsj, en in het stripinformatieblad StripNieuws. Derks heeft sinds 1998 in eigen beheer enkele boekuitgaven van 'Pakje Bakmeel' uitgebracht.

Pakje Bakmeel, by Rob Derks

Derks werkte verder samen met acteur Joris Lutz aan het 'Fred van Honderloo' project, and hij maakt illustraties voor Band Zonder Banaan, ProRail, de Nederlandse Politiebond, het LAKS en vele andere klanten. Voor Zone 5300 maakt hij portretten van muzikanten voor de Rob & Roll Hall of Fame.

The Middle Ages by Rob Derks

De laatste jaren verwierf Derks vooral bekendheid om zijn drukbevolkte puzzels en posters in de traditie van Jan van Haasteren. Sinds 2012 werkt hij voor Jumbo via de Jan van Haasteren Studio aan nieuwe puzzels. Rob Derks is medewerker van Studio Noodweer, samen met René Leisink, Jan Dirk Barreveld, Michiel van de Vijver, Robby van der Meulen, Jordi Peters en Maarten Gerritsen.

Selfportrait, by Rob Derks

www.pakjebakmeel.nl

Register van tekenaars
Engelse biografie in de Comiclopedia