Stripgeschiedenis

Mars Gremmen

door Mars Gremmen

Mars Gremmen (1969) is geboren in Nijmegen. Zijn stripcarrière begin met 'Meneer Foutjes', een strip die hij samen maakte met Kees de Boer voor Sjors & Sjimmie Stripblad van 1994 tot 1997. In deze periode schreef hij ook enkele afleveringen van de 'Sjors en Sjimmie' strip. Hierna volgde 'Trix', een serie die tussen 1995 en 1999 verscheen in Sjors & Sjimmie Stripblad/Sjosji.

Trix, door Mars GremmenTrix

Mars Gremmen werkte samen met Peter de Wit aan enkele afleveringen van 'De Familie Foruin'. Verder maakte hij 'Popi de Clown' voor Striparazzi, 'Captain Tom and His Mom' voor Hello You! en voor hetzelfde blad ook 'The Girl Is Mine', die in 2004 door uitgeverij Silvester in album is uitgebracht, en in de Franse versie als 'Cette Fille est A Moi!' verscheen in het belgische blad Farfelu in 2006.

The Girl Is Mine, door Mars GremmenThe Girl Is Mine

Voor de Nederlandse Astma-vereniging tekende hij 'Max & Manfred', en voor computer-tijdschrift Macfan 'Mac & Maggie', die eveneens later in album verscheen. Andere creaties van Gremmen zijn 'De Red@ctie' voor Veronica Magazine en 'De Ontdekkers' voor National Geographic Junior.

Mac & Maggie, door Mars GremmenMac & Maggie

Ook verzorgde Mars Gremmen stripscenario's voor andere tekenaars, zoals 'Galaktika' in Flo' (getekend door Maarten van de Wiele). Daarnaast werkte hij mee aan een aantal films waarvoor hij storyboards tekende, zoals 'Down' van Dick Maas en 'Tom & Thomas' van Esmé Lammers.

Mars Gremmen is ook bekend vanwege zijn rake karikaturen voor Veronica Magazine en de animatieserie 'Café de Wereld'. Sinds 2009 is hij de vaste illustrator van de brievenrubriek in Eppo en vanaf 2011 werkt hij mee aan de Nederlandse uitgave van Mad Magazine.

door Mars Gremmen

Engelse biografie in de Comiclopedia

Register van tekenaars

Externe link:
marsgremmen.com