Stripgeschiedenis

Eric Hercules

Hercules, Elsje, Valkema
Eric Hercules (l) en Gerben Valkema (r) met hun creatie Elsje.

Stripschrijver Eric Hercules werd geboren in Zwolle, en studeerde in Utrecht en Nijmegen. Sinds de jaren '90 werkt hij als schrijver, bedenker en communicatieadviseur voor verschillende landelijke media en organisaties. Zo schrijft hij al jarenlang voor 'Sesamstraat' en was hij een van de vaste schrijvers van de strip 'Jan, Jans en de Kinderen' voor Studio Jan Kruis. Ook verzorgde hij de teksten van de 'Rode Kater' strip die van 2010 tot 2014 in de gratis treinkrant Spits verscheen.

Op stripgebied is Hercules echter het bekendst als de schrijver en medebedenker van het cynische meisje 'Elsje', dat sinds 2007 in een groot aantal regionale kranten verschijnt, evenals het stripblad Eppo. Hercules en tekenaar Gerben Valkema hebben enkele boekcollecties in eigen beheer uitgegeven, voordat de strip bij de Don Lawrence Collection werd ondergebracht. Sindsdien is 'Elsje' ook te vinden in het stripblad Eppo, dat bij dezelfde uitgeverij verschijnt. Voor Eppo schreef Hercules eveneens de kantoorstrip '40 Hours', die door Dick Heins wordt getekend.

Eric Hercules woont al sinds vele jaren op Texel, waar hij ook actief is in de politiek, onder meer als wethouder van Toerisme, Duurzaamheid en Ruimtelijke Ordening.

40 Hours door Eric Hercules en Dick Heins
40 Hours, tekenwerk van Dick Heins

Register van auteurs