Virtuele expositie Joost Swarte

21 maart 2016

Met trots presenteren wij: Lambiek’s virtuele exposities.

De komende tijd gaan we veel originelen toevoegen aan onze webwinkel.
We zullen dat per tekenaar doen in de vorm van virtuele exposities die we met u willen delen via facebook en twitter. Bekende en minder bekende namen zullen de revue passeren. Dick Matena, Hanco Kolk, Dace Sietina, Mark Retera, Willem Vleeschouwer en Michiel Budel om er maar een paar te noemen.

We zijn zeer verheugd dat striptekenaar, ontwerper en winnaar van de Marten Toonderprijs 2012, Joost Swarte, het spits zal afbijten.
Joost maakte in 1998 voor de New York Times een aantal illustraties. Tot onze verbazing vonden we deze tekeningen tijdens een opruiming tussen een stapel boeken. Deze prachtige en zeer geestige tekeningen vormen nu, samen met enkele andere in deze tijd gemaakte tekeningen, de eerste virtuele expo ©.

We zullen de exposities voorlopig een plekje geven tussen onze nieuwsberichten omdat we de tekeningen daar momenteel het mooist kunnen laten zien. Natuurlijk kunt u ze ook vinden bij ‘originelen’ in onze webshop. Terzijnertijd hopen wij voor de mini-expo’s een speciale pagina te ontwerpen.
Voorlopig kunt u de tekeningen het best bekijken door op het begeleidende plaatje te klikken en dan het pijltje te gebruiken. Op deze manier kunt u de tekeningen handig in groot formaat bezichtigen
Alle tekeningen zijn te koop, maar wij denken dat de exposities ook voor de minder kooplustigen de moeite van het bezichtigen waard zijn.

Veel plezier.

Het meest recente interview met Joost Swarte vind u hier: thequietus.com/articles/10677-joost-swarte-is-that-all-there-is-interview