Thats all, folks!

10 december 2012

De Dag des Oordeels komt nabij; De Nu of Nooit dagen bij Lambiek! Vergeet de kerstdagen en geef uw familie, geliefden en vrienden vóór vrijdag 21 december het boek waarvan u vindt dat ze het ooit in hun leven gelezen moeten hebben. Nu kan het nog.

Lambiek wil u daar graag bij helpen met een flink aantal tips en suggesties. Hieronder vindt u een lijst met tekenaars en titels die allen het Lambiek-predikaat mogen dragen. U kunt de boeken natuurlijk in onze webwinkel bestellen, maar u kunt ook langskomen om ze aan te schaffen. Dan kunnen we ook nog even het glas heffen op de slechte afloop…

We beginnen natuurlijk met Hergé en Franquin. Deze twee giganten stonden aan de wieg van het Europese beeldverhaal. Hun verhalen zijn spannend, geestig en tijdloos. Haal dus een Kuifje, Robbedoes of Guust in huis voor op de koffietafel van je schuilkelder.

Een andere gigant is Jean ‘MoebiusGiraud. Hij is zo’n beetje de meest veelzijdige striptekenaar van dit universum. Als Giraud maakte hij Blueberry, een western met een goed doortimmerd scenario. Als Moebius is het tegenovergestelde het geval; Daar zijn de verhalen doorspekt met symboliek en surrealisme, soms onder invloed van geestverruimende middelen. In beide gevallen is het tekenwerk virtuoos.

En dan zijn er natuurlijk de graphic novels. Hieronder vind je, in willekeurige volgorde, een lijst met de favorieten van Lambiek:

De Vliegenkoning deel 1 en 2 door Mezzo en Pirus
Alle boeken van Bastian Vivès 
Rhythm door Peter Pontiac
Bijna Compleet door Joost Swarte
Heinz, de Graphic Novel door Windig en De Jong
Het Onzienbare en andere verhalen door Erik Kriek
Sandman door Neil Gaiman
Watchmen door Alan Moore en Dave Gibbons
Alles van Daniel ClowesChris WareCharles Burns en Robert Crumb en niet te vergeten Blast door Manu Larcenet, De Aankomst van Shaun Tan en Pinokkio door Winshluss

Maar er moet natuurlijk ook nog gelachen worden in die laatste paar weken. Dirkjan door Mark Retera is Lambiek’s grote favoriet, op de voet gevolgd door Gummbah, Heinz door Windig en de Jong, Ester Verkest door Kim Duchateau, Sigmund door Peter de Wit en Cowboy Henk door Kamagurka en Herr Seele.

Zo, dat was het dan, beste mensen… Wellicht zien we elkaar weer in een ander universum.