Ceesepe - Tristesses de luxe (januari 1987)

6 januari 1987

Het werk van de Spaanse tekenaar Ceesepe werd in januari 1987 in Galerie Lambiek geëxposeerd.

Dit was de tweede expositie in Galerie Lambiek. Ceesepe is een Spaanse kunstenaar die begon als striptekenaar en later schilder werd. Geïnspireerd door Picasso en Miro ontwikkelde hij zijn eigen, moderne stijl. Daarmee was hij één van de eerste kunstenaars die op een succesvolle manier moderne kunst en strips met elkaar wist te vermengen.

Ceesepe's wereld zit vol met verlangen, overspel, Gitanes en het nachtleven - op een prachtige manier in beeld gebracht in heldere, kleurrijke schilderijen en aquarellen.

Ceesepe had geen officiële tekenopleiding gevolgd. Hij publiceerde zijn eerste strips in de jaren zeventig, in Spaanse underground blaadjes zoals Carajillo en Nasti de Plasti, en tijdschriften als Star. Later verscheen zijn werk in het legendarische, revolutionaire tijdschrift El Víbora, alsook in Metal Hurlant en Madriz. In 1982 verscheen zijn 'Dibujos', en een jaar later 'Barcelona by Night'. Ook ontwierp hij verschillende platenhoezen en filmposters. Zijn werk is tentoongesteld in Parijs, Madrid, Amsterdam, Japan en New York.