Peter de Wit tegen de muur (maart 2002)

15 maart 2002

Peter de Wit is vooral bekend als de geestelijke vader van Sigmund, de zwartgallige psychiater die in de Volkskrant menige patient tot wanhoop en vele lezers tot een schaterlach heeft gedreven.

Maar Peter de Wit doet meer: al bijna twee decennia lang is hij een van de allerleukste striptekenaars van ons land. In de jaren tachtig begon hij zijn carrière met humoristische strips in bladen als Eppo, Sjosji en Taptoe, en hij heeft in de loop der jaren een herkenbare stijl en scherpe, volwassen humor ontwikkeld. Galerie Lambiek vond het dan ook hoog tijd voor een overzichtstentoonstelling, gewijd aan deze veelzijdige tekenaar.

Vanaf vrijdag 15 maart tot 30 april 2002 was iedereen van harte welkom op de expositie 'Peter de Wit Tegen de Muur'. Voor de psychisch wat minder stabiel aangelegde fans was hier een ruime collectie 'Sigmund' te bewonderen, en tevens kon er een blik geworpen worden in de wachtkamer van deze beruchte psychiater. Verder werden de muren gesierd door een kleurrijke selectie uit het schitterende oeuvre van Peter de Wit, met onder andere strips, covers, posters en ansichtkaarten van 'De Familie Fortuin', 'Het Mooiste Vak ter Wereld', 'Theaterdier', 'Stampede!', 'Chef' en 'Vader en Dochter'.

Zie een gedeelte van Peter de Wit's werk op de virtuele expositie.