Boekpresentatie Drie Dagen in Rio van Peter van Dongen

31 juli 2013

Op vrijdag 16 augustus, vanaf 17.00 uur wordt, 10 jaar na zijn tweeluik Rampokan Java/Celebes, het nieuwe boek van Peter van Dongen 'Drie Dagen in Rio' gepresenteert. U bent allen van harte welkom om dit evenement bij te wonen.

De vijftienjarige Lennart uit Stockholm wil niets liever dan de wijde wereld in trekken. Als hij een baantje vindt als steward op een vrachtschip naar Buenos Aires komt zijn droom uit: eindelijk kan hij de verre oorden die hij uit zijn boeken kent met eigen ogen zien. Tijdens zijn eerste zeereis werkt hij dag en nacht aan boord, leert hij drinken als een echte zeeman, en, belangrijker nog: ontmoet hij de Braziliaanse schone Gabriëlla. Dan neemt het avontuur een onverwachte wending…

Drie dagen in Rio is tevens in het Engels en het Zweeds verschenen.

Er is ook een luxe editie van Drie dagen in Rio, met veel schetsen en achtergrondinformatie over de totstandkoming van dit boek. De luxe editie is genummerd en gesigneerd door de auteur in een oplage van 150 exemplaren, deze heeft een ander omslag.

Peter van Dongen (1966) is striptekenaar en illustrator. Hij debuteerde in 1990 met Muizentheater. In 1998 verscheen Rampokan: Java, in 2004 Rampokan: Celebes. Beide delen zijn onlangs verschenen in één band, in de serie Oog & Blik Classics. Rampokan werd vertaald in het Frans, Duits en Indonesisch.