Maart roert zijn staart

4 March 2020

In maart wordt het feest bij Lambiek, zowel voor ramptoeristen als kunstliefhebbers. Want ondanks de waterschade in de kelder, vliegen de presentaties je om de oren.

Het begon dinsdag 3 maart met Willem (Bernard Willem Holtrop) en zijn nieuwe boek 'De nieuwe avonturen van de kunst!'. De in Frankrijk woonachtige Willem behoeft geen introductie. Sinds jaar en dag test hij de grenzen van het "goed fatsoen", zowel van de niets vermoedende burger als van machthebbers en systemen. Zijn carrière omspant zo’n beetje een halve eeuw. In 2013 won hij de Grand Prix d’Angoulême. Voor meer informatie over Willem, raadpleeg onze bekroonde Comiclopedia.

Die vrijdag (6 maart) volgt vanaf 17:00 de terugkeer van Blook! De klassieke superhelden-parodie van Johnn Bakker is 50 jaar oud en om dit te vieren heeft Vick Debergh een heel nieuw avontuur van de oude spierbundel getekend. Het boek is al een tijdje uit, maar we gaan het toch nog even vieren bij Lambiek. 

Vrijdag 13 maart is Limburg weer op bezoek. Nou ja, niet heel Limburg, maar wel Berend Vonk, Marco Jeurissen, Jean Gouders, Gady Mirtenbaum en Toon Hezemans. Zij signeren hun nieuwe boek over hun geliefde provincie: Bevrijd. Over de bevrijding van Limburg. Als het net zo gezellig word als vorige keer, dan staat ons een mooie avond te wachten.

Een week later, op vrijdag 20 maart, presenteert Vlerk (Edmond Spierts) zijn boek met de geweldige posters die hij in de loop der jaren voor talloze punkbands maakte. Volledig ondergedompeld in de underground traditie is dit voor de liefhebber een feest voor het oog.

En dan wordt de maand op vrijdag de 27ste afgesloten met de presentatie van alweer de elfde editie van KUTLUL. Onze vrienden Dirk Verschure & Joost Halbertsma zullen zeker weer een feestje van zowel de avond als de inhoud van het blad maken!

Kortom, genoeg te doen deze maand in Lambiek. En als je strip gesigneerd is, kun je misschien beneden nog even pootje baden...