The Killing Joke

Writer:
publisher: Rw Uitgeverij
publish date:
language: Dutch
coloring: full color
Hard Cover
17,43

Een slechte dag.

Volgens de Joker, de altijd maar grijnzende maniak die leeft voor waanzin en chaos, is dat alles wat een gezond mens scheidt van volslagen krankzinnigheid. Één slecht dag. Hij is weer ontsnapt uit zijn cel in Arkham Asylum en hij wil die stelling voor eens en voor altijd bewijzen. En daarvoor heeft hij Gotham City's bekendste politieman commisaris Jim Gordon en diens dochter Barbara nodig.

Het wordt voor Batman een race tegen de klok. Hij moet zijn aartsvijand tegenhouden voor twee van zijn beste vrienden slachtoffer worden van de waanzin van de Joker. Kan hij nu eindelijk de vicieuze cirkel doorbreken vóór deze twee iconische tegenstanders elkaars ondergang worden? En terwijl de schokkende onstaansgeschiedenis van de misdaadclown uit de doeken wordt gedaan, moet Batman vechten voor zijn eigen gezonde verstand, want de scheidslijn tussen zijn heldhaftigheid en de waanzin van de Joker was nog nooit zo dun.

Legendarische schrijver Alan Moore blies het superheldengenre nieuw leven in met Watchmen en V for Vendetta. In Batman: The Killing Joke duit hij in het verleden van de bekendste schurk uit de geschiedenis van het beeldverhaal: de Joker. En Batmans wereld zal nooit meer hetzelfde zijn.

Batman: The Killing Joke is volledig opnieuw ingekleurd door tekenaar Biran Bolland, die hiermee deze moderne klassieker voor de eerste keer laat zien zoals oorspronkelijk was bedoeld.

Available titles in this series:
`