Bommelparade (luxe)

1450 karakters uit de bommelsaga van Marten Toonder

Writer:
series: Bommelparade
publisher: Cliche
publish date:
language: Dutch
coloring: full color
Hard Cover
49,95

Uitgave omschrijving

Deze 3e herziene druk verscheen op zondag 17 maart 2019 tijdens de 1e Zaltbommelse Bommeldag. Paul Verhaak heeft in deze druk alle gevonden foutjes eruit gehaald en ruim 50 lemma's toegevoegd.

De prachtige tekening van Tim Artz siert de voorkant, geheel in stijl van de boeken van uitgeverij Cliché. Deze tekening komt als prent uit en is genummerd en gesigneerd.
Inhoud

Alle tekeningen van de karakters uit de Bommelsaga van Marten Toonder zijn verzameld in dit boek, dat is samengesteld door Paul Verhaak die de 177 Bommelverhalen heeft uitgeplozen op zoek naar alle personen en figuren die in de verhalen voorkomen. Het bleken er uiteindelijk 1200 te zijn en deze zijn van A tot Z in beeld gebracht in dit boek met als titel Bommelparade. Het is een portrettengalerij, een beeldlexicon van alle tekeningen met de naam en uitleg en indien van toepassing een citaat. Dit boek laat de veelzijdigheid van het werk van Toonder zien. Maar bovenal is het een kijkboek geworden waarin zo duidelijk te zien is dat Toonder niet alleen een taalkunstenaar was met literaire kwaliteiten maar ook dat hij over een enorm beeldend vermogen beschikte. De Bommelparade is niet alleen een must voor iedere bommelliefhebber maar ook voor de ‘niet’ kenner een geweldig kijkboek waarin je kennis kunt maken met de wereld van Bommel en Tompoes. Een prachtig standaardwerk dat samen met het Bommellexicon een volledig beeld geeft van de Bommelsaga van Marten Toonder.
 

Available titles in this series:
`