Cézembre

Writer:
series: Cézembre
volume: 2
publisher: Silvester
publish date:
language: Dutch
coloring: full color
pages: 80: Hard Cover
24,95

Saint-Malo, augustus 1944, de Duitsers verzetten zich tegen een Amerikaanse aanval. Ze verdedigen hun posities vanuit Cézembre, een eiland dat oninneembaar lijkt. In Fort National zitten de mannen van Saint-Malo gevangen, omringd door ?de zee. Ze volgen de gevechten van veraf.

Ewan wordt radeloos bij de gedachte dat zijn geliefde Françoise misschien is omgekomen. ?Hij besluit om naar het vasteland te zwemmen ?om haar te zoeken en tevens een geheime ?boodschap af te leveren aan de Geallieerden…

Françoise werd echter ontvoerd door Bastien, een verrader. Op Cézembre ziet ze de laatste Duitse stellingen, bevolkt met wanhopige soldaten en onder het bevel van een officier die ervan overtuigd is dat het Derde Rijk hen zal komen redden.

Nicolas Malfin brengt niet alleen een stad die verwoest werd door vuur en staal opnieuw tot leven, maar evoceert ook de menselijke kanten van dit verhaal met veel emotie en precisie. Malfin (Golden City) is zowel scenarist als tekenaar van dit tweeluik. Met dit verhaal bewijst hij dat zijn tekenpen ook romantisch werk kan leveren.

Available titles in this series:
`