54 Broadway

Writer:
volume: 2
publisher: Casterman
publish date:
language: Dutch
coloring: full color
pages: 48:
9,99

Terwijl het fascisme zijn hoogtepunt bereikt en een oorlog onafwendbaar is, maken vijf studenten uit Cambridge zich klaar voor een spannende missie: infiltreren, informatie verzamelen en zo bijdragen aan de vernietiging van de vijand. Die vijand is het fascisme. De Cambridge Five vormen de ideale pionnen voor het communistische spionagenetwerk van de Sovjet-Unie. Hun sterkte? Na hun studies kan het vijftal hoge posities in de Britse maatschappij bekleden. Zo kunnen ze infiltreren in de inlichtingendienst en in de hoogste kringen van de staat. Perfect om het communisme en de Sovjet-Unie naar een overwinning te loodsen! Maar dat gaat niet zonder slag of stoot: ze stellen zichzelf in vraag en moeten opofferingen maken ...

In dit tweede deel wordt de rol van de Cambridge Five in de aanvang en het verloop van de Tweede Wereldoorlog duidelijk: een onzichtbare maar cruciale rol die de maatschappelijke orde volledig verstoorde.

Spannend, driedelig spionageverhaal gebaseerd op waargebeurde feiten! Vijf Britse Cambridgestudenten
spioneren tijdens WOII en de jaren vijftig voor de Sovjet-Unie. Op een scenario van Lemaire, met wie Neuray ook De kozakken van Hitler maakte.

Available titles in this series:
`