Jan van Scorel
Sede Vacante 1523

tekenaar:  Paul Teng 
reeks: Jan van Scorel 
uitgever: Lecturis 
uitgiftedatum: 01-11-2013 
taal: Nederlandstalig 
inkleuring: full color 
afmetingen: 230 x 300mm  
pages: 96

De Utrechtse meester Jan van Scorel was een van de eerste kunstenaars die vanuit de Noordelijke Nederlanden naar Italië reisde. In 1522 werd hij op verzoek van de Nederlandse paus Adrianus VI conservator van de Vaticaanse kunstcollectie. Scorel liet zich in Rome inspireren door de kunst van zijn illustere collega’s Michelangelo en Rafael.

Tekenaar Paul Teng en schrijver Jan Paul Schutten maakten op basis van historische feiten een 80 pagina’s tellend stripboek. Een snufje fictie ontbreekt niet. Wanneer de paus in 1523 sterft, zet Scorel vraagtekens bij zijn mysterieuze plotselinge dood. Hij gaat op onderzoek uit om te ontdekken wie er achter de moord op zijn vriend Adrianus zit; de spannende plot in het stripverhaal. De lezer krijgt een staartje van de beeldenstorm in Utrecht mee, een inkijkje in het Vaticaan in de 16de eeuw, de nodige samenzweringen en complotten en zelfs een romance.

Het bijzondere aan Tengs tekeningen is de correcte historische weergave van gebeurtenissen, figuren, kleding, landschappen en andere details.

€ 17,50
   
`