Kansas

Writer:
series: Lijst 66
volume: 3
publisher: Medusa
publish date:
language: Dutch
pages: 48: Hard Cover
18,50

September 1966 , de " Clown " een huurmoordenaar in dienst van de KGB zet onverbiddelijk zijn jacht verder langs de route 66 dwars door de VS. Na de dood van Stalin houden de nieuwe leiders grote kuis en willen zijn opdrachtgevers dat hij alle communistische ex-spionnen die vroeger voor hen werkten opruimt.
In het door een overstroming geteisterde Kansas gaat hij op zoek naar zijn volgende slachtoffer op de " lijst 66 " , de advocaat Carl Menson.
Wanneer hij en een handlanger eerst de woning van de advocaat doorzoeken worden ze verrast door een politie patrouille. Het komt tot een vuurgevecht waarbij één agent wordt gedood en de andere kan vluchten. Ondertussen vermoordt de " Clown " koelbloedig zijn kompaan om deze als enige verdachte achter te laten voor de aanstormende politie. Als de volgende dag Menson terugkeert naar zijn woonst wordt hij opgewacht door Alex Poliac die alle ex-spionnen die op de lijst vookomen probeert te waarschuwen. Als ze de geheime bergplek van de top-secret documenten openen blijkt dat de " Clown " alles heeft meegenomen. Wat ze niet weten is dat de clown nog op de loer ligt en dat Rob, de zoon van Alex, in groot gevaar verkeert ...
 

Available titles in this series:
`