1431

De man die Jeanne d'Arc verraadde

artist: Horne
Writer:
volume: 2
publisher: Daedalus
publish date:
language: Dutch
coloring: full color
pages: 56: Hard Cover
22,50

Het Idee

Sommigen waren regelrechte klootzakken, anderen waren helden. Maar allemaal hebben zij een rol gespeeld in de gebeurtenissen die in ons collectieve geheugen staan gegrift. Wij gaan de geschiedenis af op zoek naar de naamlozen, de kinderen die de geest van hun tijd hebben uitgedragen, de "man van het jaar" die u niet zo snel zal vergeten!

Het Verhaal

April 1435, vier jaar na de dood van Jeanne d'Arc, doen de wildste geruchten de ronde over de ware toedracht van haar inrekening door de Engelsen bij de slag voor Compiègne. En in één adem wordt de legitimiteit van Karel VII in vraag gesteld - hij had het verwerven van de Franse kroon immers deels aan Jeanne's optreden te danken. Yolande van Aragon, 's konings schoonmoeder, besluit in het diepste geheim een onderzoek in te stellen om zo de verrader te ontmaskeren en de stabiliteit van de kroon te redden.

De Helden

Voor Etienne de Vignolles en Jean de Xiantrialles, gewezen wapenbroeders van de maagd, loopt de terugkeer naar het normale leven niet van een leien dakje. Deze eerbare mannen, trouwe dienaars van de kroon, ontpopten zich tot stropers, bendeleiders, krijgsheren die dorpen plunderen en in brand steken en leven van de hand in de tand. De opdracht waarmee Yolande van Aragon hen belast, confronteert hen met hun roemrijke verleden... maar dat heeft zijn prijs...

Available titles in this series:
`