1815

De man die 'merde' riep in Waterloo

artist: Horne
Writer:
volume: 3
publisher: Daedalus
publish date:
language: Dutch
coloring: full color
pages: 56: Hard Cover
22,50

Het Idee

Sommigen waren regelrechte klootzakken, anderen waren helden. Maar allemaal hebben zij een rol gespeeld in de gebeurtenissen die in ons collectieve geheugen staan gegrift. Wij gaan de geschiedenis af op zoek naar de naamlozen, de kinderen die de geest van hun tijd hebben uitgedragen, de "man van het jaar" die u niet zo snel zal vergeten!

Het Verhaal

Waterloo, 18 juni 1815. Het Franse leger is ei zo na verslagen. De troepen van de oude garde delven het onderspit voor Wellington en worden door hem gesommeerd zich over te geven. Plots roept een van de 'grognards' (mopperaars) 'Merde!' naar de vijand. Deze kreet wordt onmiddelijk overgenomen door de rest van de troep, als een ultieme daad van verzet en lef. De kreet is niet zomaar een obsceniteit ('stront'), maar een hartenkreet. De wanhopige vloek van een man die zijn lot met dat van Napoleon verbonden had tot aan zijn laatste ademtocht.

De Helden

Gabriël Gaillard stapelt de ene zege op de andere. Hij is roekeloos, ambitieus, onverschrokken; een voorbeeldig soldaat met hart en ziel aan Napoleon verknocht. Maar de keizer heeft geen oog voor hem. Dominique Mariolle, de tamboer-majoor van het korps, weet met zijn twee meter en enkele centimeters moeiteloos Napoleons aandacht te kapen en dit al sinds de veldtocht in Italië. Hoe zich van deze beer ontdoen? Deze kolos die hem aan het zicht van zijn geliefde aanvoerder onttrekt? Tussen de 'Onverschrokkene' en de 'Ontembare' ontbrandt een rivaliteit die beide niet in de koude kleren blijft zitten...

Available titles in this series:
`