Vermoord mijn Moeder

Writer:
publisher: Scratch
publish date:
language: Dutch
coloring: black/white
size: 230x287mm
pages: 152:
12,50

Wanneer drie onverschrokken meiden het pad kruisen van een onfortuinlijke heldin en een hardboiled detective, liggen bedrog, verraad en moord om elke straathoek op de loer in… Vermoord mijn moeder.

Als bekroning van een carrière die is gelauwerd met een Pulitzer Prize, een Oscar, Obie Awards, en Lifetime Achievement Awards van The National Cartoonist Society en The Writers Guild of America, presenteert Jules Feiffer nu Vermoord mijn moeder, een noir graphic novel en liefdevolle hommage aan de door de pulpliteratuur geïnspireerde romans, films en strips van zijn jeugd, zoals The Spirit van Will Eisner en het werk van Dashiell Hammett, Raymond Chandler, James M. Cain, John Huston en Billy Wilder. Feiffer kruidt al deze invloeden met zijn scherpe humor waar hij het patent op heeft. Vermoord mijn moeder draait om vijf sterke vrouwen uit twee afzonderlijke families die op fatale wijze met elkaar verbonden raken door toedoen van een lagerwal geraakte, drankzuchtige privédetective.

Op de openingspagina’s zien we de vrijgevochten teenager Annie Hannigan jitterbuggen in de jaren dertig. Haar vader, een politieagent, is kort geleden doodgeschoten en haar moeder Elsie heeft sindsdien een baantje in de stad. Omdat Annie haar verwijt dat ze aan haar lot wordt overgelaten, fantaseert ze over manieren om haar moeder te vermoorden. Elsie die nu werkt voor de beste vriend van haar overleden echtgenoot – een gesjeesde, continu beschonken privédetective – is de hele dag bezig met het rechtzetten van de miskleunen van haar werkgever. Door een mysterieuze cliënte raakt ze verzeild in een tien jaar durend drama van bedrog en valse identiteiten, dat pas in de Tweede Wereldoorlog eindigt tegen het decor van Hollywood en de Oost-Aziatische jungle.

Andere rollen zijn weggelegd voor een bokser die zich tot tapdanser omturnt, een bullebak die ervan droomt een huurmoordenaar te worden, een taxichauffeur die opschept over zijn cliënteel, een communistische drankverkoper en een knappe filmster met een onthutsend verleden. Het verhaal komt tot een climax tijdens een optreden voor de Amerikaanse troepen op een door de oorlog geteisterd eiland in de Stille Oceaan, waar dit bonte gezelschap samenkomt om enkele rekeningen te vereffenen.

Available titles in this series:
`