Graaf Vlad deel 1

De ├ęchte Dracula

artist: Tejlor
Writer:
series: Zwarte Reeks
volume: 153
publisher: Sombrero
edition: 1
language: Dutch
coloring: black/white
pages: 48:
5,00

Als in 1431 Graaf Vlad door de Hongaarse koningin Barbara beëdigd wordt als lid van de orde van de draak krijgt hij daarmee de naam graaf Vlad Dracul ( dracul = draak). Hij komt meteen ook in het bed van de koningin terecht, waarvan iedereen weet dat ze er een zedeloos gedrag op na houdt.
Terwijl Vlad nog in Boedapest is wordt thuis, in Walachije, zijn (tweede) zoon geboren, die de naam Vlad Dracula ( =de zoon van Dracul) krijgt.
De broer van Vlad heeft, als heerser over Walachije, een verbond gesloten met de Ottomanen. Graaf Dracul valt daarom Walachije binnen en eist de troon op. Hij laat zijn broer onthoofden en diens vrouw en dochter door soldaten verkrachten.
Omdat de situatie in Europa erg onstabiel is krijgt Vlad een paar jaar later geen steun van de Hongaren als de Ottomanen zijn land binnenvallen. Hij wordt gevangen genomen en zijn twee zoons wordenmeegenomen naar Turkije om later als Ottomaans gezinde heersers van Walachije op de troon gezet te worden.
Als dat uiteindelijk gebeurt voert de jonge Vlad Dracula een waar schrikbewind uit. Iedereen die het met hem oneens is wordt gemarteld en gedood, vrouwen worden verkracht.....zijn bewind is zo erg dat zijn vrouw zelfmoord pleegt omdat ze denkt dat ze met de duivel getrouwd is......

Available titles in this series:
`