Meesters van de Italiaanse strips in het Italiaans Cultureel Centrum

5 November 2012

In het Italiaans Cultureel Instituut aan de Keizersgracht 564 te Amsterdam is vanaf 2 november een bijzonder leuke tentoonstelling waar men kan zien hoe Italië zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld tot een groot stripland.

Aan de hand van de originele strippagina’s wandel je door de geschiedenis van de veelzijdige Italiaanse stripwereld, zoals de beroemde pulpstrips van uitgeverij Bonelli (Martin Mystère, Dylan Dog, Tex Wiiler), de Argentijnse periode van Hugo Pratt, de hilarische strips van Jacovitti en het geweldige tekenwerk van Milo Manara. Maar ook de bij ons minder bekende grootheden als Alarico Gattia, Stefano Biglia, Antonio Rubino en vele andere passeren de revue.
De rondtrekkende tentoonstelling, die werd samengesteld door kunsthistoricus Maurizio Scudiero, duurt tot 9 december a.s. en is van maandag t/m vrijdag geopend tussen 10.00 en 12.00. uur en van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis en de eerste 250 bezoekers ontvangen bovendien de prachtige bijbehorende catalogus. Dat maakt het extra de moeite waard om deze mooie expositie te gaan bezoeken.