Presentatie Mike Meijer's plaat&boek Einzelgänger in Galerie Lambiek

29 October 2013

Op vrijdag 1 november, vanaf 16.30 bent u van harte welkom bij de lancering van het plaat&boek 'Einzelgänger'. Vanaf 17.00 uur speelt Mike live een aantal nummers van de plaat met zijn 'Einzelgangerpromotiecombo'

Het Einzelgängerpromotiecombo bestaat uit popveteranen als Antonie Broek (De Dijk), Onno Voorhoeve (Willy Momo, JOE), Jan van der Smit (Wiep Zigtema) en Peter Smid (The Houseband, Time Bandits).

Na een muzikale radiostilte van 14 jaar is er weer een langspeler. En deze keer zit er ook nog eens een boek bij! Een boek met tekeningen, foto’s en grafisch werk van Femke van Heerikhuizen, Arnold Weel, Kato Tan, Olivia Ettema, Milo, Emanuel Wiemans, Leander Lammertink, Donald Beekman, Odile Lemstra, Larsia Braakman en Paul Stellingwerf die ieder één nummer van de cd hebben verbeeld. Zo is er een nieuw 'concept' ontstaan; het PLAAT&BOEK.

In de afgelopen jaren is de CD verdrongen door de 'download’ en 'streaming’. Dat is vooruitgang maar er zijn ook een paar zaken verloren gegaan. Bijvoorbeeld de hoes. Die je in je handen kunt pakken, kunt voelen en ruiken en die je gewoon in de boekenkast of op je koffietafel kunt leggen. Om de platenhoes-ervaring weer terug te brengen heeft Mike iets nieuws bedacht: een boek met tekeningen, foto’s en grafisch werk. Je kunt met het boek op schoot de CD beluisteren, maar het boek en de CD zijn ook los van elkaar te genieten, en: ieder nummer heeft in dit boek zijn eigen hoes!

Mike is opgegroeid met de teksten en liedjes van Annie M. G. Schmidt, de Stratenmakeropzeeshow, Wim T. Schippers, Drs. P en Raymond van het Groenewoud. Bij hem dus geen zinnen als ‘ik hou van jou, ik blijf je trouw, wat zijn je ogen blauw’. Zijn teksten zijn licht absurdistisch, soms grappig en blijven ook zonder muziek overeind. De muziek is vaak dansbaar (daar komt zijn achtergrond als drummer van o.a. The Scene, de Gigantjes, Gruppo Sportivo en Orkater naar voren) en in de melodie en harmonie zijn jazz en blues nooit ver weg.

Als rechtgeaarde artistieke duizendpoot heeft Mike Meijer een CV waar een paard de hik van krijgt. Van BAANTJER tot FLODDER en van ALLSTARS tot THEO & THEA, vroeg of laat duikt Mike op in een Nederlandse film- of t.v.-productie! Daarnaast maakt hij filmmuziek (o.a. SHOUF SHOUF HABIBI) en schreef hij een boek over drums, drummen en drummers getiteld: BOEM! Maar zijn grootste plezier ligt in het schrijven van teksten en muziek en het opnemen van zijn liedjes. Daarbij neemt hij zelf alle instrumenten voor zijn rekening. Het klinkt als een band maar het is allemaal Mike zelf! (vandaar de titel van dit Plaat&Boek: EINZELGÄNGER)


Het begin van een nieuw tijdperk nadert met forse schreden...

Meer informatie over Mike Meijer's Einzelgänger vind je op mikemeijer.nl