In April bij Lambiek: Willy Wodka, De Jager en De Wit, Sotu Fest en Lewis Trondheim!

31 March 2014

Voor ieder wat wils in april: Het aperitiefje is Willy Wodka. De Jager & De Wit volgen met hun boek De Grap Is Rond. Dan het Sotu Fest met o.a. de Sketchbattle en je krijgt ook nog de getekende groeten van Trondheim.

Op vrijdag 4 april gaan we van start met een expositie van Willy Wodka. Naast zijn tekeningen worden ook een aantal van zijn zelf vervaardigde objecten en machines getoond die in zijn strip voorkomen, waaronder een op stikstof werkende wodka machine. De expo begint om 17.00 en duurt tot 21.30 uur. Daarna zal de stoet zich naar de afterparty in cafe Het Schuim verplaatsen.

Cartoonisten willen net als spitsen altijd scoren. Daarom maken Gerrit de Jager en Peter de Wit al jaren cartoons voor het literaire voetbalmagazine Hard gras. Niets is natuurlijk zo vluchtig als voetbal,
maar gelukkig hebben De Jager en De Wit grappige en tijdloze cartoons op hun naam staan. Voor deze uitgave hebben ze de beste tekeningen uit hun rijke voetbalarchief verzameld. Cartoons over voetbalvrouwen, zaakwaarnemers, bankzitters, trainers, vedetten en pupillen met bemoeizuchtige ouders. En als vanzelfsprekend komt ook de WK-koorts rijkelijk aan bod. U bent van harte welkom op 11 april vanaf 17:00.

Op 18 april, vanaf 17.00 uur, organizeren we in samenwerking met het striptijdschrift Zone 5300, een indoor concert van de Sounds of the Underground, of te wel SOTU. De vernieuwers op het SOTU festival, Mylo Cywitz en Frankensteins Ballet (volledige agenda hier: www.sotufestival.com/2014), komen uit de improvisatiemuziek, techno psychedelica noise en electro. Het concert wordt vooraf gegaan door alweer de elfde editie van de befaamde Sketch Battle onder leiding van Maia Machen. Ook wordt op deze avond de prestigieuze Harold Foster award uitgereikt.

Dan donderdag 24 april. Vanaf 17:30 uur komt Lewis Trondheim naar Lambiek om alle bewonderaars van zijn strips de hartelijke getekende groeten te brengen. Komt allen om ze in ontvangst te nemen.

Duizendpoot Lewis Trondheim zal ons, door middel van een live getekende powerpointpresentatie, meenemen naar zijn meest persoonlijke dromen, ergernissen, fantasieën en dagelijkse worstelingen. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Institut Français des Pays-Bas (institutfrancais).

Hier alles nog eens op een rijtje:

4 april  - Willy Wodka

11 april - De grap is rond (Peter de wit en Gerrit de Jager)

18 april- Sotu fest, Sketch battle en uitreiking Hal Foster Award

24 april - Getekende groeten van Lewis Trondheim.