Jan Cleijne exposeert schilderijen in Galerie Lambiek.

4 June 2014

Op vrijdag 27 juni vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom om het glas te heffen op de opening van de expositie van Jan Cleijne. Naast zijn schilderijen zijn er ook tekeningen te zien van zijn alom geprezen stripalbum ‘Helden van de Tour'.

Jan Cleijne is Illustrator, striptekenaar en conceptueel artiest. Hij groeide op met de klassieke, Europese stripverhalen en besloot in 2002 zelf strips te maken. Het begon met het maken van getekende scenario's voor Donald Duck weekblad en sindsdien maakte hij illustraties en korte strips voor diverse tijdschriften, waaronder Filosofie magazine, NRC Next, National Geographic Junior en BS magazine. Zijn debuutalbum 'Helden van de Tour' verscheen bij uitgeverij De Bezige Bij/Oog en Blik en werd op 31 mei 2013 gepresenteerd in Galerie Lambiek. Momenteel werkt Cleijne aan 'Zuidas', een lang verhaal in twee delen, op scenario van Jantiene de Kroon

Minder bekend is de schilderkunst van Cleijne en daarop ligt dan ook de nadruk van deze expositie. Zijn schilderijen ademen een sfeer van stilte, eenzaamheid en verlangen, in een meestal realistische en schetsmatige stijl met een grote rol voor licht en kleur.