Beeldende filosofie: Zen zonder Meester door Frenk Meeuwsen.

21 November 2017

Op vrijdag 24 november, vanaf 17.00 uur nodigen Lambiek en uitgeverij Sherpa u met veel plezier uit voor de presentatie van Zen zonder meester, het debuutalbum van onze trouwe klant Frenk Meeuwsen.

 

Drie jaar werkte Frenk Meeuwsen aan de graphic novel Zen zonder meester, waarin hij in 55 korte hoofdstukken zijn zoektocht naar spiritualiteit op papier zet. Door een oogafwijking kan Meeuwsen geen diepte zien, en van die ironie maakt hij als verteller handig gebruik. Veel belevenissen spelen zich af in Japan (hij werkt bij een animatiestudio waar hij droevige meisjesogen tekent), maar hij keert ook geregeld terug naar zijn jeugd in Nederland, met zijn vader als eerste goeroe.
Frenk Meeuwsen (1965) studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Daarnaast beoefende hij oosterse vechtkunsten en behaalde hij de zwarte band in karate. Zijn fascinatie voor het filosofisch denken in het verre oosten bracht hem midden jaren negentig naar Japan, waar hij in de tempelstad Kyoto woonde. Meeuwsen exposeerde zijn schilderkunst in binnen- en buitenland, en debuteert nu als stripmaker met Zen zonder meester.