Jasper Rietman signeert Exodus

23 June 2018

Op vrijdag 29 juni, vanaf 17.00 uur signeert Jasper Rietman zijn debuutalbum Exodus bij Stripwinkel Lambiek. Komt allen!

Illustrator, cartoonist en striptekenaar Jasper Rietman is nog relatief onbekend in Nederland, maar beroemd in de rest van de wereld. Vanuit zijn kleine studio in Deventer maakt Rietman redactionele illustraties en cartoons voor kranten als The New York Times, The Guardian, The Washington Post, De Standaard, Variety en De Volkskrant.

Sinds mei van dit jaar ligt zijn eerste stripalbum Exodus in de winkels en het resultaat is verbluffend. In zo’n 45 naadloos op elkaar aansluitende pagina’s wordt de lezer meegenomen met een groep vluchtelingen die vanuit een oorlogsgebied op weg is naar hun eindbestemming. De pagina’s vormen samen één lange tekening van zo’n 14 meter.

Door actuele thema’s als oorlogsconflicten in het midden-oosten en de vluchtelingen opvang in Europa met fictieve elementen te combineren, weet Rietman deze thema’s samen te smelten tot een geheel, dat de lezer niet onberoerd laat.