De klare lijn en de golven

artist: Bob De Moor
Writer:
series: Bob de Moor
publisher: Uitgeverij Vrijdag
publish date:
language: Dutch
coloring: full color
pages: 480:
30,80

Februari 1945. De Tweede Wereldoorlog lijkt na de bevrijding door de geallieerden pas te beginnen voor Antwerpen, want V1- en V2-bommen bestoken voortdurend de stad. Tijdens een van die bomaanslagen verliest een jongeman van 19 twee vingers. Gelukkig aan zijn linkerhand want de jongeman is rechtshandig en wil striptekenaar worden.

Bob De Moor debuteerde een half jaar later met zijn strip Bart de Scheepsjongen, het begin van een indrukwekkende carrière. Samen met Willy Vandersteen en Marc Sleen behoort hij tot de 'founding fathers' van de Vlaamse stripwereld. Toen Hergé hem vroeg om zijn meester-assistent te worden, aarzelde hij niet om te kunnen meewerken aan onvergetelijke albums als Raket naar de maan, Kuifje in Tibet en De juwelen van Bianca Castafiore. Hij bleef de meester trouw, ondanks zijn eigen stripreeksen, ondanks zijn eigen talent.

Bob De Moor - een biografie is het fascinerende verhaal van een man die zichzelf makkelijk in de schaduw zette, maar die gouden jaren van de Belgische strip belichaamde. Naast eigen werk - zoals de stripreeksen Cori de scheepsjongen, Barelli en Meester Mus - en zijn werk voor Studios Hergé lag hij mee aan de basis van de tekenfilm in België, was hij ook artistiek directeur directeur van Les Editions du Lombard en de eerste voorzitter van het Belgisch Stripcentrum.

Available titles in this series:
`