Hertenpark

:
series: Boeddha
volume: 5
publisher: Uitgeverij L
publish date:
language: Dutch
size: 154x205x30mm
Hard Cover
19,95

"In zijn nietsontziende ambities wil Devadatta Tatta voor zijn doeleinden misbruiken. Boeddha weet nog maar net te voorkomen dat de vroegere bandiet zijn wraaklust botviert. Ook de Kristallen Prins van het koninkrijk Kosala, dat zijn geboorteland verwoestte, blijkt uiteindelik niet opgewassen te zijn tegen Boedhha's geweldloosheid.

Het hertenpark is het nieuwste deel van de, ondertussen al indrukwekkende, Boeddha reeks. Osamu Tezuka heeft de zware taak op zich genomen om het leven van Boeddha in de vorm van een stripverhaal te brengen. Tezuka wordt ook wel de peetvader van de japanse graphic-novel (onder sommigen beter bekend als Manga) genoemd. Hij tekende eerst ook al series als Astro Boy en Metropolis. Beide Manga series die wereldwijde roem hebben bereikt. De serie Boeddha doet hier niets aan af. Ook dit vijfde deel biedt weer vele inzichten in wie Boeddha was en hoe hij leefde. Maar door middel van de duidelijke tekeningen en goede verhaalstijl, wordt het inzichtelijk gemaakt voor iedereen. Hoewel dit een strip is (of beter gezegd een graphic novel) is hij duidelijk wel gericht op volwassenen. Geweld, naaktheid en vloeken komt veelal aan bod.

De tekenstijl van Osamu Tezuka doet nog het meest aan de bekende Disney stijl denken. BIj het woord Manga denken veel mensen aan de grote ogen en overdrijven lichaamsverhoudingen, maar in de tijd van Tezuka was dit nog niet zo. Ik kan mensen die geïnteresseerd zijn in deze serie dan ook aanraden om eerst even een van de boeken in te kijken om te zien of de tekenstijl je aanstaat. Verder zijn alle delen prachtige uitgaven in hardcover, die zonder meer in elke boekenkast passen. De toegankelijke manier van lezen, terwijl er gelijkertijd diep wordt ingegaan op de vele aspecten van het leven van Boeddha maakt deze graphic novel tot een absolute aanrader. Ik kan in ieder geval zeggen dat ik diep onder de indruk ben van de persoon die Boeddha was en uitkijk naar het volgende deel." Teie Salomons, Boekreviews.nl

Available titles in this series:
`