De Zwarte Draak

Writer:
series: Buck Danny
volume: 5
publisher: Ballon Media Nv
publish date:
language: Dutch
coloring: full color
size: 294x218x5mm
pages: 48:
9,99

Achtervolgt door de Japanse troepen banen Buck Danny, Sonny Tuckson, Susan Holmes en Tao zich een weg door de jungle. Door een list lukt het hen om de Japanse troepen een forse nederlaag toe te brengen. De vrienden lijken voor even gered. Maar Mo-Sjoeng-Joeng laat zich niet zo gemakkelijk afschudden. Hij zet de achtervolging in en heeft het geluk dat hij op het juiste moment een Moï treft. Deze stam leeft in dit deel van de jungle en zijn zeer anti-Amerikaans. Mo-Sjoeng-Joeng weet de Moï's te overtuigen. De stam zal hem helpen om de Amerikanen te vangen. En die nacht gebeurt dit dan ook. Tao wordt bewusteloos en vastgebonden achtergelaten in de jungle. De drie Amerikanen worden meegevoerd naar het dorp. Hier treffen zij een triomfantelijke Mo-Sjoeng-Joeng. Maar Buck en zijn vrienden weten de Japanse spion ervan te overtuigen dat zij de plannen al hebben vernietigd. In werkelijkheid heeft Susan ze net op tijd kunnen verstoppen in een waterkan die in hun verblijf stond. Maar dit weerhoudt de spion er niet van om aan te dringen op hun dood. Iets waar de Moï's gehoor aan gaan geven. Hun hoofden zullen door de heilige olifant van het dorp verpletterd worden. Althans dat is de bedoeling van de Moï's. Maar gelukkig voor Buck, Sonny en Susan heeft Tao zich weten te bevrijden. Sonny Tuckson, Buck Danny en Susan Holmes in de problemen door Hubinon Door vuur te stichten redt hij zijn vrienden uit het kamp. De plannen worden vlug opgehaald en de reis gaat verder. Ze kunnen hun radio nog eenmaal gebruiken en ontvangen de opdracht om naar Tia-Minh te gaan. Daar worden ze opgewacht door Van-Phun-Tien. Hij zal hen verder helpen op hun reis. Dankzij een gestolen boot bereiken ze eenvoudig de stad en maken ze contact met Van-Phun-Tien. Hij heeft ook al een plan om de groep verder te helpen. In doodskisten worden ze vervoerd naar een Portugees schip, waarvan alleen de kapitein weet wat er werkelijk in de kisten zit. Maar ook nu kijkt het genootschap van de zwarte draak mee. Het schip wordt overvallen en Buck en zijn groep vallen in de handen van piraten. Helaas is de leider ook lid van de zwarte draak. Maar dan steekt er een zware storm op en het schip lijkt te verdwijnen in de oceaan.

Het avontuur wordt voortgezet in het album 'De zwarte draak' (Dans les griffes du dragon noir) uit 1951. Wat Charlier en Hubinon toen nog niet konden weten is dat Buck Danny en zijn gezelschap door een gebied trekken waar de Amerikanen later hun handen nog aan vol zouden hebben, namelijk Vietnam. Voor het verhaal niet van belang, maar toch een saillant detail.
Het verhaal is zeer onderhoudend. Het is duidelijk dat de makers zich goed hebben voorbereid op dit album. Het wijkt af van de eerdere albums omdat het hele verhaal zich op de grond afspeelt. Er is geen enkel luchtgevecht. Toch zijn Charlier en Hubinon er in geslaagd om het verhaal spannend te houden. En de afsluiting van het album dwingt je om direct het volgende deel te gaan lezen. 'stripsuithedenenverleden.nl'

Available titles in this series:
`