Bon Pour...

Dessins de familie

Writer:
series: Franquin
publisher: cfc
publish date:
language: Dutch
coloring: full color
Hard Cover
22,50

Dit boek biedt de mogelijkheid om voor het eerst kennis te maken met de tekeningen die Franquin maakte ter attentie van zijn verwanten.

Als je een gerenommeerd cartoonist bent, gegrepen door de creatie en het ritme van de publicaties die elkaar opvolgen, heb je geen tijd om naar de winkels te rennen op zoek naar hypothetische geschenken en cadeaus voor zijn dierbaren. Franquin had de oplossing gevonden. Tegelijkertijd gemakkelijk, praktisch en o zo persoonlijk, is het op papier zetten van "wensen" en andere "vouchers voor" gemeengoed geworden in de familie Franquin.
Geschetste boeketten, getekende cadeautjes werden aangeboden in de verwachting dat de cadeaus later werkelijkheid zouden worden. De tekeningen die we vinden waren nooit bedoeld om ooit gepubliceerd te worden. Ontworpen en bedacht voor verjaardagen of vieringen zoals Valentijnsdag, ze hebben deze smaak van zeldzame ontwerpen die we met nieuwsgierigheid ontdekken. Het is een voorrecht om deze ongepubliceerde tekeningen over een periode van 1950 tot 1990 te mogen bewonderen.

We zullen het werk waarderen van de tekenaar die de technieken vermenigvuldigt, van het penseel naar de pen, van Rotring naar het potlood of zelfs met een eenvoudige pen. We zullen ook getroffen worden door het kleurgebruik en de evolutie van Franquins stijl gekoppeld aan de tijd die hij doormaakte. Bescheiden ingehuldigd door twee eerste "vouchers voor" bestemd voor zijn schoonouders, zal Franquin snel de oefening leuk vinden door zijn kleine tekeningen verfijnd te maken en kleine juweeltjes van grafisch ontwerp en inventiviteit te worden.

Ze zullen ook de diepe genegenheid en welwillende vrijgevigheid van de auteur voor zijn dierbaren uitdrukken.

Available titles in this series:
`