Hoofden op Hol

een avontuur van Havank

artist: Danier
:
series: Havank
volume: 1
publisher: Uitgeverij L
language: Dutch
coloring: full color
pages: 47:
6,95

Hoofden op hol is niet alleen een oprecht eerbetoon aan Havank en diens Schaduw, dit album is tevens een hommage aan het werk van de grote tekenaars en vormgevers van de Dupuis-school van de jaren vijftig en zestig. Maar bovenal zien we hier Daan Jippes op zijn allerbeste best!

De auteursnaam Havank, het pseudoniem van Hendrikus Frederikus van der Kallen, is in Nederland een begrip. In zo´n 30 verhalen gaf deze auteur vorm aan een van de bekendste personages uit de Nederlandse misdaadliteratuur, de eigenzinnige politie-inspecteur Charles C.M. Carlier, bij vriend en vooral vijand beter bekend als De Schaduw, beschermer van weduwen en wezen, woordkunstenaar en puzzeldetective van formaat.

In Hoofden op hol, op zoek naar de verloren gewaande kopie van een document dat het bewijs levert voor een Germaanse staatsgreep in Oostland, spoedt De Schaduw zich in vooroorlogse stijl naar de Azuren Kust.

Hij is evenwel niet de enige. Spionnen en dubbelspionnen, journalisten en andere marchandeurs, allemaal hebben ze wel een motief om de belastende kopie in handen te willen krijgen.

Wie deugt? Wie niet?

De Schaduw zoekt het uit. Ondanks - of misschien wel dankzij - de nimmer aflatende stroom van actie en geweld, zowel fysiek als verbaal, die van alle kanten op hem af komt.

Pers

Available titles in this series:
`