Filmclips

artist: Milo Manara
Writer:
volume: 10
publisher: Maxima
edition: 1
language: Dutch
coloring: black/white
5,00

In het stripalbum FILMCLIPS maak je kennis met een aantal korte verhalen van MILO MANARA die hij voor verschillende publicaties geschreven heeft. De verhalen hebben onderling totaal verschillende onderwerpen, maar ze hebben met elkaar gemeen dat de op een filmische manier geschreven zijn, het album begint dan ook met een soort reclame spotje voor een uniek onzinprodukt: NETKONT.

Ook in het tweede verhaal: BLAUWE PERIODE wordt de reclamewereld op de hak genomen als Manara laat zien dat bij het maken van een reclamespot het effect van de spot belangrijker is dan de personen die erin meespelen.
Het verhaal X3 kan een onthulling zijn voor de lezer zelf. Het is een persoonlijkheidstest waarin de lezer zelf de voortgang van het verhaal kan bepalen....maar door tijdens het verhaal te kiezen welke kant het verhaal opgaat wordt aan het einde van het verhaal onthuld hoe hij of zij tegenover seks staat: Ben je losbandig, pervers, gefrustreerd of ontketend? Je zult het nu te weten komen!

Het verhaal JOH LENNON werd gemaakt na de moord op John Lennon, John gaat naar de hemel natuurlijk, maar weet door de muziek van Sgt Pepper wakker te schudden.
Een ACHERONTIA ATROPOS is een doodshoofdvlinder. Manara koos deze moeilijke titel voor een verhaal waarin Dado een miljoen kan verdienen als cameraman voor een pornofilm waarin de vrouwelijke hoofdrolspeler aan het einde vermoord wordt. Hij krijgt een beetje spijt en besluit daarom die vrouw gedurende de hele nacht voorafgaande aan de opnamen een onvergetelijk laatste nacht te geven, waarin hij al haar wensen zal vervullen. Helaas voor hem....de volgende dag blijkt juist dat ZIJ achter de camera hoort te staan en hij ........

En zo gaan de verhalen door, we gaan hier niet alles verklappen, lees zelf in het boek ook nog de verhalen ZONDER TITEL, DE LAATSTE TRAGISCHE DAG VAN CORI BAU EN CALLIPYSE SISTER en YNDE.

Available titles in this series:
`