De Super Quick

publisher: Dupuis
publish date:
language: Dutch
coloring: full color
pages: 88: Hard Cover
15,99

In 1955 werd dit korte verhaal van 18 pagina's gepubliceerd in het weekblad Robbedoes. Franquin laat er enkele duistere personages in opdraven die drie jaar eerder hun opwachting al maakten in De Roof van de Marsupilami. De Super Quick is een avontuur van twee werelden: een Amerikaanse slee met blinkend chroom komt op het Oude Continent in de toonzalen. De Super Quick, het symbool voor de vooruitgang van de jaren vijftig en zestig, wordt uitgeleend aan Robbedoes en Kwabbernoot. Zij kregen de opdracht het voertuig uit te testen om er vervolgens een artikel voor de autorubriek aan te wijden. Maar de auto wordt gestolen...

Dit verhaal is Franquin ten voeten uit: avontuur, spanning, auto's en de kunst om met deze prachtige voertuigen de spectaculairste ongevallen te laten gebeuren. Geremastered, opnieuw ingekleurd, voorzien van facsimiles van de originele platen en becommentarieerd door José- Louis Bocquet en Serge Honorez.

Na "Bravo Brothers", "Boeven op de Kermis", "De Graaf is Verstrooid" en "Een Rustige Vakantie" is dit het vijfde verhaal dat Franquin tekende tussen Het Schuilhol van het Zeemonster en Het Masker der Stilte en dat op deze manier geherwaardeerd wordt.

Available titles in this series:
`