De Goudvreter

artist: Ralph Meyer
Writer:
series: Undertaker
volume: 1
publisher: Dargaud
publish date:
language: Dutch
coloring: full color
pages: 64:
9,99

Als begrafenisondernemer moet je over een grote dosis relativeringsvermogen én een gezonde maag beschikken. Jonas Crow heeft zo’n maag. Niet voor niets is zijn geliefkoosde reisgezel een gier. Toch kijkt zelfs Crow raar op als hij de opdracht krijgt de begrafenis van de rijke Joe Cusco te regelen. De man blijkt immers helemaal niet dood te zijn. Hij is terminaal en wil nog één wild feestje beleven met veel drank, eten en goud. Cusco wil vooral letterlijk het fortuin dat hij vergaarde met het uitbaten en verkopen van goudmijnen in zijn graf meenemen. Hij slokt het goud op en sterft.

Samen met Crow zal Cusco’s trouwe helpster Rose Prairie, een jonge puriteinse Engelse, haar baas naar zijn laatste rustplaats begeleiden. Het wordt een op zijn minst verrassende reis.

Undertaker is de start van een nieuwe reeks die nu al wordt vergeleken met Blueberry. En de lovende vergelijkingen houden niet op. Scenarist Xavier Dorison, ook bekend van Long John Silver, Het derde testament en W.E.S.T., is volgens de Franse pers de nieuwe Jean Van Hamme, en tekenaar Ralph Meyer, Asgard en Black Page, de nieuwe Jean Giraud. Een must!

Available titles in this series:
`