Deel 01

:
series: Unknown
publisher: Don Lawrence
publish date:
language: Dutch
size: 266x174x13mm
pages: 96: Hard Cover
19,95

Kate Allingham staat bekend als 's werelds meest begaafde privédetective. Als ze getroffen wordt door een hersentumor die haar maar zes maanden te leven geeft, verwerkt ze dit op de enige manier die bij haar past: ze gaat op zoek naar de oplossing van 's werelds grootste mysterie: is er een leven na de dood en zo ja, hoe ziet dat er dan uit? Samen met haar kersverse assistent, de ex-uitsmijter James Doyle, duikt ze in de duistere wereld van de paranormale verschijnselen, zonder zich zorgen te maken over de vraag wie of wat ze daarmee in gevaar brengt.

Nederlands belangrijkste realistisch striptekenaar Minck Oosterveer (Jack Pott, Nicky Saxx, Trunk, Zodiac, Ronson Inc.) tekende op tekst van Mark Waid, de schrijver van het Eisner Award winnende Kingdom Come twee vierdelige comicreeksen voor de kersverse uitgeverij Boom! Mincks internationale doorbraak verschijnt nu eindelijk in twee spannende bundelingen in het Nederlands.
 
Superdetective Kate Allingham loste allerlei moordmysteries op. Door een hersentumor heeft ze nog maar zes maand te leven en wijdt ze zich aan het ultieme mysterie: of er leven is na de dood. Ze huurt uitsmijter James Doyle in, krachtpatser, maar ook scherp waarnemer, om haar te helpen de werkelijkheid te scheiden van door de tumor veroorzaakte hallucinaties. Na een bezoek aan een stel bezeten wetenschappers geven paranormale verschijningen extra snelheid en spanning aan het verhaal dat via vele onverwachte ontwikkelingen tot de poort van de hel leidt. Voor zijn eerdere 'Kingdom Come' ontving scenarist Waid in de Verenigde Staten de Eisner Award. Tekenaar Oosterveer leverde voor zijn Amerikaanse doorbraak prima tekenwerk, heel gevarieerd van invalshoek, prachtige licht-donker effecten in stemmige kleuren, misschien wel zijn beste werk tot nu toe, al zijn de voor hem typische grote boezems en diepe decolletes (als in zijn eerdere series 'Claudia Brucken' en 'Nicky Saxx') voor de verhaallijn onnodig. Hardcover bundeling van vier comic books, dus met verschillende spanningsmomenten.

Available titles in this series:
`