De Nachtloper

artist: Derib
Writer:
series: Yakari
volume: 30
publisher: Ballon Media Nv
publish date:
language: Dutch
size: 290x215x5mm
pages: 48:
8,50

Iedereen in de stam van Yakari de kleine Sioux weet dat Soepoog zijn nachten - en zijn dagen - slapend doorbrengt. Als het hem al lukt enkele stappen te zetten, ploft hij meteen daarna weer tegen zijn tipi aan, dood- en doodmoe.

Zoals Yakari en zijn vriendinnetje Regenboog vaststellen: "Hoe minder Soepoog zich inspant, hoe meer behoefte aan rust hij heeft!" Maar opeens, op een avond met volle maan, begint onze onschuldige jager te wandelen. Slapend verlaat hij het kamp en waagt zich ver weg. Alleen een uil is getuige van dit gevaarlijke nachtelijke uitstapje. Wanneer Soepoog niet naar het kamp terugkeert, wordt er een zoektocht georganiseerd. Tevergeefs... wat is er met hem gebeurd? Nog altijd slapend is hij de grot van een beer binnengelopen en, toen hij dat merkte, met een schok ontwaakt. Je kunt je wel voorstellen hoe bang hij was! Het effect van zijn angst is zo groot dat hij, achteruitlopend, in een diepe kuil is gevallen. Op aanwijzingen van de uil en met de hulp van zijn vindingrijke vrienden de bevers zal Yakari erin slagen de onfortuinlijke gevangene van de schaduw (die zich niets herinnert!) te bevrijden. Je hebt het al begrepen: Soepoog heeft last van slaapwandelen...

Hoe zal de ondernemende kleine Sioux erin slagen de "nachtloper" een gezonde slaap te bezorgen? Het antwoord vind je op de laatste bladzijden van dit nieuwe avontuur, geschreven door Job, getekend door Derib en ingekleurd door Dominique.

Sympathieke personages die bij veel kinderen populair zijn, een verhaal rijk aan verwikkelingen.

 

Available titles in this series:
`