Donald Duck: Al 60 jaar een vrolijk weekblad

18 October 2012

Op 25 oktober is het 60 jaar geleden dat de Donald Duck voor het eerst in Nederland uit kwam. Ter gelegenheid daarvan verschijnt deze week een speciale jubileum uitgave van het jarige weekblad.

In 1952 kwam de Donald Duck voor het eerst gratis mee met de Margriet om ouders te verleiden het blad daarna te kopen voor kun kinderen. Dat was geen stomme zet, want voor veel families begon daarmee een traditie. Nog steeds, 60 jaar later, worden abonnementen op de Donald Duck van vader op zoon doorgegeven.

Ook het Nederlands Stripmuseum in Groningen besteedt ruime aandacht aan dit jubileum met een grote overzicht tentoonstelling, die op zaterdag 20 oktober vanaf 13:00 uur van start gaat. Bezoekers kunnen ondermeer zien hoe het Donald Duck Weekblad zestig jaar geleden is ontstaan. Naast diverse Donald Duck-kunstwerken is er ook te zien hoe een Donald Duck verhaal wordt gemaakt. Daarbij zijn regelmatig officiële Donald Duck tekenaars aanwezig voor het geven van tekenworkshops. Deze workshops vinden plaats op de volgende data van 14.00 tot 16.00 uur:
Woensdag 24 oktober
Woensdag 14 november
Vrijdag 28 december (onder voorbehoud)
Woensdag 9 januari 2013
De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 13 januari 2013

Meer over het vrolijke weekblad kunt u lezen op: http://www.lambiek.net/aanvang/1950donaldduck.htm