R. Crumb Tentoonstelling (november 1994)

15 november 1994

De Robert Crumb Tentoonstelling bij Galerie Lambiek werd geopend op vrijdag 25 november 1994. Een groot aantal Crumb "originals" uit de 60er jaren en later waren te zien. De tentoonstelling duurde tot 15 januari 1995.

Van de opening werd onderstaand verslag op de gloednieuwe website van Lambiek geplaatst:

Robert Crumb tekent hier kleine plaatjes en zet zijn handtekening in de honderden boeken die hij voor zijn neus geschoven krijgt, terwijl hij een broodje eet en het één en ander drinkt.

Toen hij hoorde dat zijn werk nu ook op het Internet te zien is, antwoordde hij met deze kleine "handtekening".

Hij was zeer onder de indruk nadat hij een demonstratie van de informatie van Lambiek op het Internet had gekregen. Eh, hij leek in ieder geval onder de indruk. Ik bedoel, je weet maar nooit met die man. Tenminste niet tot zijn volgende tekening.

Een speciale gast verscheen later ook bij de opening. Zijn vlucht (Vlucht 714 van Qantas uit Djakarta) had een beetje vertraging gehad. Jammer genoeg was er geen Sani-Cola voor hem aanwezig.

De menigte apprecieerde de tekeningen en het originele "artwork" dat tentoon wordt gesteld. Ja, er was vrij drinken.

Een Russische accordeon-speler speelde zoals hij nog nooit had gespeeld. Zijn stukken bestonden uit weinig bekende en zelfs nog minder bekende Russische accordeon-muziek.

Het was al veel later die avond voordat iedereen het pand had verlaten. Het was één van de betere openingen bij Galerie Lambiek. Jammer dat je er niet bij kon zijn. We hopen dat dit virtuele rapport het een beetje goed maakt.

Alle foto's & review courtesy of Elizabeth Mattijsen © 1996