Erik de Graaf - Ingelijste Herinneringen (november 2005)

12 november 2005

Vanaf zaterdag 12 november 2005 vond bij Galerie Lambiek de expositie 'Ingelijste Herinneringen' van Erik de Graaf plaats.

Er waren tekeningen te zien zijn die verwant zijn aan de door Oog & Blik en De Harmonie uitgegeven drie albums 'Verbleekte Herinneringen', 'Gekleurd Geheugen' en 'Gevonden Verleden'. Deze uitgaven zijn ondertussen ook gebundeld onder de titel 'Verzamelde Herinneringen'. Deze gelimiteerde editie (250 ex.) bevat ook een genummerd en gesigneerd zeefdrukje.

Ook verscheen een bij de tentoonstelling horend boekje, in een zeer beperkte oplage, genummerd en gesigneerd.

Erik de Graaf werd geboren op 1961 in Vlaardingen. Hij nam, zodra zijn knuistjes sterk genoeg waren, het tekenpotlood ter hand. Maakte op jeugdige leeftijd, zoals elk jongetje, wel wat strips, maar schrok daar blijkbaar zo van dat het tot zijn veertigste duurde voordat hij wederom een poing waagde. Inmiddels zijn er drie boeken van zijn hand verschenen: Verbleekte Herinneringen, Gekleud Geheugen en Gevonden Verleden (genomineerd voor de Stripschapsprijs 2004). Dit jaar werd de bundel Verzamelde Herinneringen daar aan toegevoegd.

De expositie was te bezichtigen tot het eind van 2005.