Paul Bodoni - De Getergde Mens (februari 2009)

13 februari 2009

Paul Bodoni met de Noorderzon terug - met een expositie bij Lambiek! Vanaf vrijdag 13 februari 2009 hebben Paul Bodoni en Galerie Lambiek de eer u uit te nodigen voor de expositie.

Bodoni is geboren als kunstenaar. Hij was de jongste student ooit op de Rietveld Kunstacademie in Amsterdam. en tekent even goed met rechts als met links. Hij reisde met een circus door het land en tekende voor kindertijdschriften als Jippo, Okki en Hello You, maar ook voor undergroundbladen als Hitkrant, Gezellig en Leuk, de (vrije) Balloen maakte ook boekcovers, affiches, muurtekeningen en schilderijen.

In 2008 is hij zijn werkstuk Terra Harmonica een van de hoogtepunten van de tentoonstelling Strip en Kunst in het Singer Laren. Hij tekende dit mythlogische epos (in 62 panelen) in Zweden waar hij werkt als psychotherapeut. In Terra Harmonica tekent hij de depressies en angsten van zijn clienten van zich af. Bij de tentoonstelling van Bodoni's werk, verschijnt ook bij Uitgeverij Oog en Blik een luxe, genummerd en gesigneerd leporello. Die wordt tijdens de opening gepresenteerd.

De expositie geeft een overzicht van oeroude en splinternieuwe kunstwerken en illustraties. Ook zijn diverse originele strippagina's te zien en te koop.