Marc Bell - Modurn Mithoes (april 2010)

2 april 2010

Marc Bell's moderne mythen zijn vanaf 2 april t/m 15 mei 2010 te bewonderen in Galerie Lambiek. Deze undergroundtekenaar is al zo bekend geworden dat hij de underground status inmiddels is ontstegen.

Marc Bell's (Canada, 1971) absurdistische comics en tekenkunst vinden hun wortels in de klassieke Amerikaanse krantenstrips en de underground generatie uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Zijn bizarre typografie en pagina lay-out is wat het werk van Bell uniek en oorspronkelijk maakt. De soms duizelingwekkende tekeningen zuigen de lezer naar binnen en weten telkens opnieuw te verrassen.

Naast zijn strips, die hij al meer dan tien jaar - vaak in eigen beheer - uitgeeft, maakt hij ook kartonnen constructies, door hem ook wel 'fine ahtwerks' genoemd. De laatste jaren mag Bell's werk steeds meer de belangstelling van een groter publiek genieten. Zijn kunst vond de weg naar de mainstream media, met publicaties in o.a. het avant-gardistische Kramers Ergot en de Ganzfeld.

Zijn exposities in de Adam Baumgold Gallery in New York kregen lovende kritieken in Time Magazine en The New York Times. Het is een buitenkans voor kunstminnend Nederland dat origineel werk van deze kunstenaar nu bij Lambiek te bezichtigen is. Op deze expositie kunt u kennis maken met strips en tekenwerk, geselecteerd uit Bell's laatste boek 'Hot Potatoe'.