Bloed voor de Paus

artist: Milo Manara
series: Borgia
volume: 1
publisher: Sombrero
language: Dutch
coloring: full color
Hard Cover
10,00

De familie BORGIA was in de vijftiende eeuw de machtigste familie van Italië. Gedurende enkele tientallen jaren bepaalden ze de ontwikkelingen binnen de politiek, de godsdienst en de kunst. Om hun kerkelijke machtspositie te bereiken deden ze alles wat God verboden had: Moord, Seks, Verraad, politieke intriges en vriendjespolitiek. De manier waarop ze te werk gingen doet sterk denken aan de manier waarop driehonderd jaar later de Maffia in Italië te werk zou gaan.

In BLOED VOOR DE PAUS is de wereldgeschiedenis net op een belangrijk punt aangekomen. Na het overlijden van Paus Inocencio VIII heeft Rodrigo Borgia de kans tot paus gekozen te worden. Door omkoperij en andere smerige trucjes wordt hij uiteindelijk door het Vaticaans concilie inderdaad benoemd als nieuwe paus: Paus Alexander VI.
De ambtsperiode van paus Alexander VI wordt gekenmerkt door jarenlange machtsspelletjes die uitsluitend tot doel hebben zijn eigen belangen en die van zijn familie veilig te stellen. Hij benoemt daarom maar liefst zevenenveertig familieleden tot kardinaal en maakt daarmee zijn familie tot de machtigste familie van Italië.

Als Paus hield hij er ook vele minnaressen op na en had een groot aantal buitenechtelijke zonen. Hij erkende wel dat God niet wilde dat priesters zouden trouwen, maar hij was van mening dat God niet had verboden dat ze kinderen mochten verwekken.

Het verhaal van deze machtige en decadente Italiaanse familie is nu, op een scenario van schrijver-cineast Jodorowsky. prachtig als stripverhaal getekend door Milo Manara, de kroonprins van de erotische strip. Het complete verhaal zal gaan bestaan uit vier delen. Het is werkelijk een bizar stuk uit de geschiedenis van Italë en van het Heilige Roomse rijk. Maar hoewel duidelijk zal zijn dat Manara de meest smeuige gedeelten uit deze geschiedenis extra aandacht geeft, is het verhaal waarheidsgetrouw en zult u al lezende ongetwijfeld het gevoel krijgen dat wat hier gebeurde gewoon niet waar kan zijn. Hoe kan het bestaan dat zoiets werkelijk gebeurd is?

Available titles in this series:
`