De jeugd van John Difool

series: Voor de Incal
publisher: Sherpa
publish date:
language: Dutch
coloring: full color
Hard Cover
75,00

Het universum van De Incal, bedacht door Fransman Jean Giraud alias Mœbius en Chileen Alejandro Jodorowsky, gaf doorheen de decennia aanleiding tot enkele afgeleiden en heruitgaven.

In 1989 startte de zesdelige prequelcyclus De Jeugd van John Difool in vertaling in Oberons Auteur Reeks. Deze reeks speelt zich voor de gebeurtenissen in De Incal af en is getekend door Zoran Janjetov, die tevoren al de delen 5 en 6 van De Incal inkleurde. Vanaf 1991 trad Big Balloon als uitgever op. Deze albums zijn al geruime tijd uitverkocht. Sherpa brengt de complete prequel nu uit in dezelfde uitvoering op groot formaat als hun recentste integrale van De Incal en andere albums van Mœbius en Blueberry door dezelfde tekenaar.

De voorstelling van Sherpa: “De avonturen van John Difool zijn voor het eerst verteld in de onbetwiste sf-klassieker De Incal?, gemaakt door twee visionaire auteurs: Mœbius en Alejandro Jodorowsky. Hoe heeft het zover kunnen komen? Was het echt allemaal toeval? Of was John Difool, de onwillige held van deze saga, voorbestemd om de redder van zijn wereld te worden? In de dystopische, gewelddadige en liefdeloze samenleving van Terra 2014 ziet het ernaar uit dat hij altijd een betekenisloze sukkel zal zijn. Zonder veel talent, maar met wat geluk (en enige hulp van hogere machten) weet hij zich echter op te werken tot privédetective Klasse B. Op zijn avontuurlijke missie maakt hij kennis met immorele aristo’s, roboflikken, corrupte technotechno’s, anarchopsychoten, gebochelden, mutanten en dieven, en wordt daarbij door iedereen gemanipuleerd en misleid. Gelukkig leert hij ook de ware liefde kennen… om er meteen weer in te worden teleurgesteld. Ondanks alle bizarre plotwendingen leidt de strijd tegen het kwaad hem echter onmiskenbaar richting zijn lotsbestemming… Voor de Incal is sciencefiction op zijn allerbest, ontsproten aan de ongebreidelde fantasie van Jodorowsky en meeslepend in beeld gebracht door Zoran Janjetov.”

Available titles in this series:
`