Over Stripwinkel Lambiek

Stripwinkel Lambiek, geopend in Amsterdam in 1968, is meer dan alleen maar Europa's oudste, en Nederlands grootste stripspeciaalzaak. Snuffelen door Lambiek's indrukwekkende verzameling van underground en mainstream strips van beide zijden van de oceaan zal ieders verbeelding opwekken.

In Stripwinkel Lambiek zijn tentoonstellingen van verschillende striptekenaars te zien die de grenzen tussen strips en "conventionele kunst" verkennen. Als redacteur en uitgever van twee strip-encyclopedieën wordt Lambieks expertise op het gebied van strips wijd erkend.

Die expertise is ook vastgelegd in de Comiclopedia (engelstalig), waarin sinds het jaar 2000 meer dan dertienduizend striptekenaars bijeen zijn gebracht; en in de Nederlandse Stripgeschiedenis, die dankzij Lambiek's rijke verzameling oud en zeldzaam beeldmateriaal een lust voor het oog en een bron van kennis is geworden. Sinds 2003 is er ook een beknopte engelstalige versie voor onze vele buitenlandse bezoekers.

Lambiek is centraal gelegen in de Koningsstraat 27 te Amsterdam, bereikbaar met elke metrolijn vanaf Amsterdam Centraal, bij de eerste halte (Nieuwmarkt, uitgang Koningsstraat).

Meer over de geschiedenis van Lambiek is te lezen op de pagina over Lambieks oprichter, Kees Kousemaker.