Virtuele expositie Michiel Budel

9 mei 2013

'Up and coming', is een typering die zeker van toepassing is op Michiel Budel. Met zijn prachtige potloodtekeningen in pasteltinten is hij hard op weg een vaste plek in het undergroundlandschap te bemachtigen.

Ter ere van het recentelijk verschenen Wayward Girls 2 presenteren we Michiel Budel's virtuele expositie gevolgd door een signeersessie op 7 juni.

Michiel Budel heeft een kunstopleiding gevolgd in Groningen op de academie Minerva, richting Illustratie en Theatervormgeving. Na deze opleiding heeft hij diverse kantoorbaantjes gehad en later de docentenopleiding Kunst gevolgd op dezelfde onderwijsinstelling.

Nadat een vriend in 2011 had aangeboden om de website http://slechtemeisjes.nl te bouwen als platform voor diverse tekeningen van Budel, volgde al snel 1 of 2 pagina's tellende stripverhalen die via bijvoorbeeld Twitter en Facebook werden gepromoot. In 2012 bied de uitgeverij 'Secret Acres' uit Brooklyn New York, Budel aan om de strips van deze website te bundelen en uit te geven op papier. Inmiddels zijn er 2 verhalen uitgegeven onder de naam Wayward Girls. Deze naam is door de uitgeverij zelf verzonnen. 

Budel haalt veel van zijn inspiratie uit het werk van Joost Roelofsz, die in de jaren zeventig het boek 'Tjeempie' van Remco Campert heeft geïllustreerd.

Een andere bron van inspiratie vormen de audio commentaren bij films van regisseurs en filmkenners.  

Voor het eerst is Budel's werk nu te koop. Exclusief bij Lambiek en daar zijn we maar wat trots op. Welcome to the weird and wonderfull world of Wayward Girls.

(All depicted girls are 18 years or older and only a couple sympathize with nazi ideoligy)