Stripgeschiedenis

Milan Hulsing

Stad van Klei, door Milan Hulsing
Stad van Klei

Milan Hulsing (Amsterdam, 14 juli 1973) is geboren in Amsterdam en studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Zijn eerste strips verschenen in Incognito en From Betyond The Fridge, dat hij zelf uitgaf met een stel studievrienden. Voor Zone 5300 tekende hij verschillende korte verhalen en hij was tevens als schrijver werkzaam voor dit magazine.

door Milan Hulsing

Zijn werk verscheen in de Franse uitgave Comix 2000 Anthology, in de Pincetreeks ('Ode aan Wilhelm' met Michiel de Jong en 'De Grote Man'), maar zijn echte debuut was in 2004 met zijn eigen album 'Wat Fred Niet Wist'. Samen met Michiel de Jong werkt hij aan de serie 'Lana Planck', waar hij de teksten voor schrijft.

Als illustrator werkte Milan Hulsing voor onder andere de VPRO-gids, Hollands Maandblad en Het Algemeen Dagblad. Als animator werkte hij films uit voor onder meer Paul Verhoeven, en produceerde hij zijn eigen tekenfilm. 'Magic Show'.

Stad van Klei, door Milan Hulsing
Stad van Klei

In 2006 emigreerde hij naar de Egyptische hoofdstad Cairo, waar zijn vrouw werkt in de Nederlandse Ambassade. In 2008 begon hij aan de adaptatie van een verhaal van de Egyptische schrijver Mohamed El-Bisatie. Delen hiervan zijn voorgepubliceerd in het tijdschrift Eisner. In 2011 verscheen het boek 'Stad van Klei' bij uitgeverij Oog & Blik, toevallig precies op het moment dat de Egyptische bevolking in opstand kwam tegen het bewind van Mubarak.

In 2015 verscheen bij Oog & Blik Hulsings bewerking van 'De Aanslag' van Harry Mulisch. Daarnaast heeft hij teken- en illustratieles gegeven in Rotterdam, Breda en Den Bosch.

Wat Fred Niet Wist, door Milan Hulsing

Engelse biografie in de Comiclopedia

Register van tekenaars